Aforizmák 2 – Rev. Dr. Pungur József

Aforizmák 2

– A tudomány vallás nélkül sánta, a vallás tudomány nélkül vak (A. Einstein).

Ne azt kérdezzétek, hogy mit tesz értetek Amerika, hanem azt, hogy mit tehetünk együtt érte (J. F. Kennedy).

– A nemzet testén két kéz dolgzik: Istené amely gyarapítja és a Sátáné amely rombolja. A keresztény ember pedig Isten munkatársa (II Korinthus 3:6).

– Az országot elődeinktől kaptuk akik mindent hozzátettek amit tudtak, s azzal adták át nekünk, hogy mi is adjuk hozzá azt amit tudunk s úgy adjuk át a következő nemzedéknek. Ez a nemzet létének, megmaradásnak és jövőjének íratlan aranyszabálya.

– Ahol és amikor egy nemzet tagjai elfelejtik vagy ósdinak tartják és nevetve lépik át létük aranyszabályát ott csak befejezetlen Bábel tornyokat tudtak építeni, melyek romjaival tele van az emberiség történelme.

– Az aranyszabály az ember léte és társadalma raison d’étre-je létértelme – amit a hangyák és a méhek ösztönszerüen tudnak – ám a modern ember egy grimasszal elvet és idegesen keres egy karosszékben kiötlött jónak ígérkező szuper ideológiát.

– A kormány mindent megtesz anyagilag, hogy számban növekedjen fogyó magyarságunk. De hol vannak az egyházak gyülekezeti és nemzeti szinten akik a lelki motivációit megadhatnák eme életbe vágó és nemes ügynek?

– Sajnos a hazai ballib pártok egyre extrémebb viselkedést produkálnak. Programjuk ugyan nincs de már stentori hangon fenyegetőznek hogy hatalomátvételük után az elnem menekült ellenfeleik közül kikkel hogyan bánnak majd el.

– A ballib roncspártok már egyre inkább olyanok mint a sarokba szorított vadállat: éhes, dühös, kiszámítatatlan és veszedelmes. 2006 őszét akarják újra eljátszani, vagy inkább megismételni 1919-nek 133 napját 2019 tavaszán?

– A hatalomból immár harmadszorra is csúfos vereséggel kiszorított ballib pártocskák úgy vélik, hogy végre megtalálták a Fidesz koalició leváltásához szükséges mester- tervet melynek lényege: 1, közös frontba állni 2, fumigálni az eddig elért eredményeket, 3, fenyegetőzni, 4, semmit sem ígérni, 5, felébreszteni a “Panem et circenses” (Kenyeret és cirkuszt) ősi ösztönét és minden kor polijainak életelvét.

Dr. Pungur József

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s